fbpx

Kapcsolat

Általános kérdésben és egy konkrét üggyel kapcsolatban telefonon is elérhetőek vagyunk. Árajánlat kéréséhez töltse ki kapcsolat űrlapunkat.

Elérhetőségeink

}

Nyitva tartás

H-P: 8:00 – 16:00
Sz-V: zárva

}

Nyitva tartás

H-P: 8:00 – 16:00
Sz-V: zárva

Hívjon minket: +36-30/445-8339

Kollégáink szívesen és legjobb tudásoknak megfelelően segítenek bármilyen kérdésben!

Kérjen ajánlatot

  Gyakran ismételt kérdések

  Mennyi ideig tart egy téglaház kivitelezése?

  A kivitelezési idő meghatározásához a szerkezet pontos ismerete szükséges, általánosságban elmondható, hogy tégla ház kivitelezése szerkezetkészen 5-6 hónap, kulcsrakészen pedig 7-8 hónap.

  Építsek újat vagy felújítsak?

  Amennyiben a felújítás mértéke túllép a szakipari munkákon (festés, burkolás), és más alapvető költségigényes munkálatokat is érint (például: tetőcsere, ablakcsere, külső hőszigetelés, utólagos vízszigetelés) mindenképpen az új építés javasolt. Az új ingatlanokra vonatkozó 5%-os ÁFA is egyértelműen az új családi házépítés mellett szólnak, viszont a meglévő kedvező állami felújítási támogatással és kisebb befektetéssel is nagyszerű eredményeket érhetünk el.

  Mit tartalmaz a 2021-es energetikai törvény?

  Azoknak az épületeknek, amelyek 2021-ben szereznek használatbavételi engedélyt, kötelezően teljesíteniük kell a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait. A követelménynek történő megfelelést az ingatlanra készült energetikai tanúsítványban elért legalább BB minősítés igazolja. A közel nulla energiaigény követelményének eléréséhez az energiafogyasztás legalább 25%-át megújuló forrásból kell fedezni.

  Az előírás új épületek építése mellett meglévő ingatlanok jelentős felújítása esetén is kötelező érvényű. Az új épület az előírtnál magasabb energiahatékonyságú is lehet, így BB-nél jobb energiaosztályba is tartozhat, rosszabba azonban nem. Az energetikai tanúsítvány beszerzése az építtető feladata, a használatbavétel tudomásulvételének kérelmezésével egyidejűleg.

  Mik a megújuló energiaforrások és azok milyen épületgépészeti berendezésekkel történhetnek?
  • tűzifa, biomassza, biomasszából közvetve vagy közvetlenül előállított energia, a biogázok energiája, fapellet, agripellet
  • nap-, szél-, vízenergia, geotermális, geotermikus, hidrotermikus, légtermikus energia
  • a felhasznált hálózati elektromos áram 10%-a figyelembe vehető, mint megújuló energiaforrás (ez önmagában nem elég)

  A megújuló energia helyi hasznosítása épületgépészeti berendezésekkel történhet, ezek a legjellemzőbb alkalmas típusok:

  • minden kályha, kazán, kandalló, amelyben fával fűtenek – hivatalos néven biomassza üzemű hőtermelő berendezések
  • hőszivattyúk: levegő-levegő, levegő-víz, víz-víz, geotermális, geotermikus
  • inverteres split-klímák: fűtési üzemmódban hőszivattyúként üzemelnek (egy készülék általában nem elég)
  • napkollektorok: ezekkel a berendezésekkel a használati meleg víz állítható elő
  • napelemek: a hálózati elektromos áram kiváltható vele
  Miért téglaház?

  A tégla ősi, hagyományos építőanyag, s mint természetes anyag a legmegfelelőbb komfortérzetet biztosítja a jó hő és páraháztartása miatt. A korszerű alapanyagok és technológiák már téglaház esetén is rövid kivitelezési időt eredményeznek. A téglaházak teherhordó szerkezetei évtizedekre stabilitást biztosítanak. A tégla a könnyűszerkezetű házakkal ellentétben jó hőtartással rendelkezik, jobb hanggátló tulajdonságú, és nyáron is megfelelő hővédelmet biztosít. A tégla építésű ház hosszan tartja értékét, generációk élhetnek benne boldogan.

  Fa vagy monolitfödém kerüljön a házra?

  A födémszerkezet kiválasztásánál két fontos szempontot veszünk figyelembe. A térlefedő szerkezetnek jó ár-érték arányban kell lennie a ház árával, mint ahogy az épületnek a telek árával. Kis teherhordó fesztávok és nem pakolható padlás esetén a fafödém az egyik legkedvezőbb árú megoldás. Nagy előnye továbbá, hogy a tetőszerkezettel általában egy időben készül, azaz a kivitelezési idő viszonylag rövid. Egyéb födémtípusokhoz képest viszonylag alacsony a tömege, ezért az egyik gyenge pontja, hogy a nyári túlmelegedés ellen kevésbé nyújt védelmet mint a többi.

  A monolit vasbeton födém elsősorban a többszintes házak esetében, vagy bonyolultabb alaprajzi szerkesztés esetén jó megoldás. Nagy teherbírású szerkezet, viszont jelentős élőmunkát igényel (zsaluzás, vasszerelés, betonozás), ami némi többletköltséget jelenthet. Ha jó minőségben készül a zsaluzás, akkor nem kell vakolni, elég egy vastagabb glettelés.

  Épületen belül vagy különálló garázst válasszunk?

  Amennyiben a garázs egy időben épül a lakással, akkor célszerű annak házban történő elhelyezése. Ilyenkor a kapott gépkocsi tároló hasonló műszaki tartalom mellett nem drágább a különállónál. Ha a hozzáépítendő utat, külön kapubejárót, figyelembe vesszük nyilvánvaló megoldás az épületen belüli garázskialakítás.

  Ha viszont a garázsépítés a lakásépítéssel nem egy időben történik, akkor természetesen csak különálló garázsról lehet szó.

  Látogasson el irodánkba

  Tudjon meg többet rólunk

  A J-Terv-nél megrendeléseink többségét építőipari fővállalkozóként és generál-kivitelezőként teljesítjük a teljes körű építés, átalakítás és felújítás területén. Ehhez elengedhetetlen a magas szintű szakmai tudás és megbízható lendületes csapatunk tagjai, a tapasztalt szakembereink, műszaki vezetőnk, alkalmazottaink, valamint a stabil alvállalkozóink. Fizikai állományunk több éve együtt dolgozó, összeszokott, kipróbált és megbízható szakemberekből áll. Vállalkozásunk nagy figyelmet fordít a szakmai színvonal folyamatos emelésére, ennek érdekében nagy jelentőséget kap a dolgozók szakmai tovább-, illetve átképzése.

  Figyelmünket a technológiai újításokra irányítjuk, amivel nemcsak a klasszikus építőipari tevékenységeket követjük, hanem első kézből tudunk energiahatékony és gazdaságos megoldásokkal szolgálni. A modern technika és technológia felhasználásával már számítógépes tervezés és költségkalkuláció, nyomon követhető projekt, valamint nagyon sok olyan eszköz áll még cégünk szolgálatában, mely szakértelmünk mellett elősegíti a projekt teljes körű megvalósítását, az Ön igényei szerint. Olvasson cégünkről bővebben IDE kattintva, kapcsolat felvétel pedig IDE kattintva lehetséges.

  év tapasztalat

  átadott projekt

  Környezettudatos megoldások

  9

  Napelemes energiaellátás

  Az épület áramellátását 100% megújuló energiából, napelemes tetőszerkezettel valósítjuk meg.

  9

  Hőszivattyús hűtés-fűtés

  Az ingatlan hőszabályzását teljes egészében hőszivattyús megoldással működtetjük, hűtés és fűtés során egyaránt.

  9

  Hővisszanyerős szellőztetés

  A hővisszanyerős szellőztető rendszereinknek köszönhetően a friss levegőt minimális hőveszteség mellett biztosítjuk.

  Karos Homes

  négyzetmétertől

  négyzetméterig

  Rólunk mondták

  “A J-Terv Kft-vel a kapcsolattartás rendkívül rugalmas és problémamentes. Profizmus, pontosság és hatalmas szakmai tapasztalat jellemzi a céget. A J-Terv Építész Kft minden dolgozója jól felkészült, segítőkész és nagy tapasztalattal rendelkezik. Bízok benne, hogy a két cég között egy hosszú távú együttműködés alakult ki.”

  Épforg Kft.

  “Évek óta alkalmazzunk a J-Terv csapatát, legyen szó gazdasági épület építéséről vagy családi ház tervezéséről és kivitelezéséről. Mindig a tervek szerint precíz, minőségi munkát végeznek. 100% -ig megbízom bennük, ezért a jövőben is számítok a munkájukra.”

  Csizmadia László

  “Senki mással nem építtetünk, csak a J-Terv Építész Kft-vel, mert tudjuk, hogy mindig minőségi munkát készítenek.”

  Kiss család

  “Beszállítóként nagyon szeretünk a J-Terv Építész Kft.-vel együtt dolgozni. A CÉG tulajdonosa kreatív, probléma megoldásra törekvő kollégákkal veszi körül magát, ami az igazi siker hosszútávú záloga.”

  Szatmári Kft.

  “Mindig hallottuk a J-Terv Kft profizmusáról, mióta együtt dolgozunk, azóta már tapasztalom is. Minden együtt végzett munkánk eredményesen és zökkenőmentesen lezajlott.”

  Takács Béla - Ács, állványozó és tetőfedő bádogos

  “Régi és korrekt a kapcsolatunk a J-Terv Építész Kft.-vel. A kollégákkal rugalmasan lehet dolgozni és a jövőt tekintve is hosszútávra tudunk tervezni a céggel.”

  Két Gál Bt.

  “Ha pontos, korrekt és megbízható céget keres, akkor a J-Terv Építész Kft.-t ajánljuk. Több felújítási munkát végeztek nálunk és sosem csalódtunk.”

  R-Team 99 Bt.

  “Szeretek a J-Terv Építész Kft-vel együttműködni, mert a profizmus mellett pontosság és minőség jellemzi a céget.”

  CRH Kft. - Nagykanizsa

  “Évek óta ismerjük a J-Terv Építész Kft-t így volt tapasztalatunk több munkájukat is látni a környéken. Éppen ezért nyugodt szívvel bíztuk rájuk Zalakaroson lévő panziónk felújítását és bővítését, mert tudtuk, hogy a cég megbízható és munkájuk egytől egyig minőségi. Nem csalódtunk. A felmérés precíz, a kivitelezés gyors és a korrekt volt. A megbeszélt ártól nem tértek el. Csak ajánlani tudom mindenkinek.”

  Mese Panzió Zalakaros - Deutsch Szabolcs

  “Egy több száz éves romos vízimalom helyreállítása egy átlagos építésszel egyenlő a sikertelenséggel. Olyan kell, aki megérti amit akarsz akkor is, ha nem tudod elmondani mi is az, aki tiszteli a múltat, aki képes együtt gondolkodni veled, improvizálni, aki meri a szemedbe mondani, hogy az az ötleted nem jó, aki a régi megoldásokat modern technológiával valósítja meg, aki legalább olyan büszke akar lenni a malomra, mint te.
  A Pálos malom látogatói minket dicsérnek a csodalatos működő vízimalom láttán, de ez a dicséret ugyanúgy illeti Józsa Attilát és csapatát.”

  Pálos Malom Zalamerenye - Szabadics Attila

  “Az interneten találtunk rá a J-Terv Építész Kft.-re, amikor otthonunk tervezésére és kivitelezésére kerestünk megbízható céget. Már a tervezésnél is tapasztaltuk, hogy mennyire odafigyel a cég a minőségre és az egyediségre. Többszöri találkozás alkalmával egyre nagyobb bizalmunk alakult ki, és egyre jobban éreztük, hogy jól választottunk. A kivitelezés profi szinten a megbeszéltek szerint történt melynek eredménye a megálmodott otthonunk lett.”

  Gál család

  Partnereink

  Kövessen minket a Facebookon is

  Cégünk színvonalát emeli, hogy saját telephellyel, szerszám- és járműparkkal rendelkezünk, valamint környezetbarát építőanyagokkal és technológiával dolgozunk.

  J-terv - Környezettudatos megoldások